Att boka catering

Fester, bjudningar och olika evenemang är alltid ett trevligt inslag i en annars ganska rutinmässig vardag. Många tycker dessutom att det är lika roligt att planera och arrangera inför festen som det är när den går av stapeln. Ibland kan det dock vara nödvändigt att anlita professionell personal som hjälper till och sköter arrangemanget åt en.

 

Att vända sig till en erfaren och duktig cateringfirma kan vara ett riktigt smart drag om man av olika anledningar inte har tid eller lust att göra hela arbetet själv. Många cateringfirmor hjälper både privatpersoner och företag och kan anordna allt ifrån fika och mingelmat till bufféer och lyxiga tre rätters middagar för stora sällskap. Som kund kan man ofta välja mellan att själv bestämma vilken typ av mat man vill ha eller att välja någon av de färdigkomponerade menyer som cateringfirman arbetat fram. Ett exempel på hur den här typen av menyer för catering kan se ut hittar man här.

Snacks on banquet table

 

Det finns en hel del saker som man som festarrangör behöver tänka på även om man anlitar en cateringfirma som utför det mesta arbetet. Allra viktigast är att man har en tydlig plan för hur man vill ha sin beställning och vilka typer av måltider som ska finnas med. Behövs både fika och lunch eller räcker det med mingelmat, till exempel? Det är bra att jämföra olika firmor, dels så att man får den mat man önskar och för att jämföra priserna. Fundera också på om det är något annat än bara maten som behövs för att göra tillställningen perfekt. Många cateringfirmor tillhandahåller naturligtvis personal vid behov och ofta kan de också erbjuda porslin, dukar, bordsdekorationer och stolar om kunden så önskar.

 

En annan mycket viktig detalj är att se till att cateringfirman får korrekt, utförlig och tydlig information och instruktioner. Det får till exempel inte finnas några oklarheter när det kommer till vart, hur och när maten skall levereras. Se också till att cateringfirman får tillgång till portkoder och dylikt samt att de har ett korrekt telefonnummer till ansvarig kontaktperson så att man kan kommunicera om problem eller frågor skulle uppstå. Var också noggrann med att meddela eventuell specialkost.