Att bedriva catering inför större arrangemang

 

När man ska förbereda och tillaga mat till ett större sällskap finns det i regel enbart ett nyckelord – nämligen förberedelse! Genom att förbereda maten i största möjliga utsträckning så underlättar man för sig själv otroligt mycket när det väl är dags för själva tillagningen när det väl är dags för det. Man kan spontant tänka att det kräver enorma ansträngningar och mycket tid till dessa förberedelser, och minst lika mycket tid till själva tillagningen, men att laga mat till många behöver inte nödvändigtvis innebära större ansträngningar.

Waiter serving a buffet tableGenom välbeprövade recept som inkluderar både enkla förrätter, som brytbröd med färska örter till exempel, samt flera alternativ när det kommer till huvudrätten och dessutom många alternativ när det kommer till efterrätter så kommer du väldigt långt på väldigt lite. Bjud gästerna på lockande alternativ av både lättsamma alternativ och mer mastiga rätter utan att arbeta som en häst – det är som bäddat för en trevlig, njutningsfull och beundransvärd tillställning och det hela är som bäddat för att lyckas.

Om man är något orutinerad så är det lätt att uppleva dessa förberedelser som något hektiska, kanske främst på grund av de många mindre momenten som de ofta innebär. I praktiken handlar det dock om relativt små moment, men som i slutändan gör otroligt stor skillnad. Som exempelvis att lägga köttet i en god marinad, eller allt förkoka potatisen inför alla gratänger.

Att vara strukturerad och metodisk är några givna fördelar om man ska laga mat till ett större sällskap. Man tar helt enkelt ett steg i taget, och vet i vilken ände man ska börja för att få till en bra helhet i slutändan.

På grund av alla dessa förberedelser, och det stundtals hektiska slutskedet av tillagningen är det vanligt att kroppen tyvärr får ta en del stryk under resans gång, inte minst rygg och axlar. Om man upplever problem med rygg eller axlar är det en bra investering att regelbundet besöka en duktig naprapat Stockholm.

Det är oerhört givande att få agera catering i större sammanhang, och utdelningen består av omedelbar feed back i form av fantastiska smakupplevelser, en trevlig stämning samt glada, mätta kunder.